previous arrow
next arrow
Slider

Dichter bij Zee

Dichter bij Zee is een jaarlijks gehouden openlucht-kunstproject in en rond Den Hoorn op Texel waarin dichters de hoofdrol spelen. Paulien Valk, kunstenares, docent en eilandbewoner, is de bedenker en initiatiefnemer van dit bijzondere kunstzinnige project. Ook deze 4e editie brengt de deelnemende dichters letterlijk ‘dichter bij zee’. Dit jaar vaart ‘Dichter Bij Zee’ onder de vlag van S.E.A, Science Encounters Art. De tien deelnemende dichters zijn voor hun inspiratie gekoppeld aan evenzoveel wetenschappers die werkzaam zijn bij het NIOZ - het Nederlandse Instituut voor Onderzoek der Zee.

Dichters & wetenschappers Dichter bij Zee

Voor Dichter bij Zee 2019 is een combinatie van tien Texelse en ‘overkantse’ dichters gekoppeld aan tien wetenschappers van het NIOZ, het koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Zee, gelegen in de zuidpunt van het Waddeneiland.

Screen Shot 2019 05 07 at 16.16.43

 

 

Locatie Dichter bij S.E.A

De openluchttentoonstelling van de tien door fotograaf Heleen Vink vormgegeven gedichten van Dichter bij S.E.A is tegen de duinrand van de parkeerplaats naast Strandpaviljoen Paal 9, aan het Hoornderslag 8 in Den Hoorn te vinden. 

Rij, loop of fiets vanuit Den Hoorn richting het strand. Na zo’n 2 km bent u op de plaats van bestemming. Deze kunstmanifestatie maakt deel uit van Art Tour Texel 2019. Van deze editie van 'Dichter bij SEA' is een mooie brochure samengesteld, die verkrijgbaar is bij Strandpaviljoen Paal 9. 

 

Screen Shot 2019 05 07 at 16.18.21

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: