previous arrow
next arrow
Slider

SEA zoekt vrijwilligers!

Stichting SEA (Science Encounters Art) brengt in de zomer van 2019 een kunstroute met tien (tijdelijke) kunstwerken op diverse locaties op Texel tot stand. Een uniek project, gebaseerd op de samenwerking tussen wetenschappers van het NIOZ en kunstenaars. Thema’s als plastic soep, woestijnstof, getijdenstromen en duurzame alternatieven als zeewier, worden op een bijzondere wijze uitgebeeld en onder de aandacht gebracht. De gekozen locaties maken onderdeel uit van de kunstbeleving en geven de bezoekers een andere kijk op Texel en haar natuur.

Het doel van het project is mensen meer bewust te maken, inzage te geven in wetenschappelijke onderzoeken bij het NIOZ, te laten genieten van het prachtige eiland Texel en te verwonderen en inspireren door bijzondere kunstwerken.

De tour vindt plaats van 1 juni t/m 31 augustus 2019. 

 

Wij zijn voor de SEA Art Tour op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen de SEA Art Tour een succes te maken. Verschillende functies zijn beschikbaar:

Vrijwilligers communicatie
Rondbrengen flyers en posters voorafgaand aan de tour, in mei 2019. 

Vrijwilligers op- en afbouw kunstwerken, tijdelijke exposities e.d.
De tien kunstwerken worden in mei 2019 naar Texel gebracht en op locatie opgebouwd. Hiervoor hebben we handige en sterke vrijwilligers nodig, die hierbij kunnen helpen. Daarnaast vinden tijdens de tour (juni t/m augustus) diverse lezingen/acts/kleine evenementen plaats, waar vrijwilligers bij nodig zijn om de locatie aan te kleden en na afloop op te ruimen.

Na afloop van de tour (eerste 2 weken september 2019), worden de tijdelijke kunstwerken weer verwijderd en mogelijk gedemonteerd. Ook hiervoor is steun nodig van handige en sterke vrijwilligers, zodat we de locaties weer in oorspronkelijke staat achter kunnen laten.

Vrijwilligers op locatie
Tijdens de tour sta je bij de entree van één van de locaties, ontvang je bezoekers, controleer en/of verstrek je entreekaarten en sta je bezoekers te woord bij vragen. 

Suppoosten kerk de Burght
In de kerk de Burgth in Den Burg worden drie kunstwerken tentoongesteld. Hier komen bezoekers van de SEA Art Tour de kunstwerken bewonderen en kunnen zij meer informatie ontvangen over de SEA Art Tour. Als Suppoost ben jij hier eigenlijk de spin in het web. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met kunst en het leuk vinden om bezoekers te ontvangen en te helpen. Als vrijwilliger kun je aangeven of je ochtenden van 10:00 tot 13:30, of middagen van 13:30-17:00 beschikbaar bent. 

 
Als vrijwilliger van de SEA Art Tour ontvang je een uitnodiging voor de pre-opening op 31 mei en twee tickets voor de SEA Art Tour. Ook wordt je uitgenodigd voor speciale bijeenkomsten waar alles over de tour wordt uitgelegd. 
 
Interesse?

Heb je interesse in (één van de) bovenstaande werkzaamheden? Laat het ons weten! Alle hulp is welkom. Ervaring is mooi, maar niet nodig. Geef in je reactie alsjeblieft aan voor welke werkzaamheden je in aanmerking wilt komen, waarom en welke dag(delen) je beschikbaar bent. 

Reacties kunnen gemaild worden naar:  

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: