previous arrow
next arrow
Slider

Kunstwerk ter herdenking van de dijkversterking op Texel

EEN OBELISK, REUZENHAND OF KASTEEL BIJ DE VEERHAVEN

Stel je voor: je komt aan met de TESO-boot op Texel, en rechts naast de veerhaven staat een indrukwekkend kunstwerk. Als Texelaar geeft dat het gevoel weer thuis te zijn, en maakt je trots op ons mooie eiland. Als toerist word je verwelkomt door het baken van Texel. Wordt het kunstwerk een een obelisk, hand of zelfs een kasteel? Dat weten we binnenkort.

Drie kunstenaars presenteerden deze week hun ontwerp voor een kunstwerk aan zo’n 75 leerlingen van OSG De Hogeberg. De leerlingen brengen advies uit aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier - HHNK dat een kunstwerk ter herdenking van de dijkversterking aan Texel schenkt. Bij aankomst met de boot op Texel wordt het kunstwerk een blikvanger en welkomstbaken. S.E.A Texel begeleidt de kunstenaars, die in Nederland maar ook van Frankrijk, China tot in de VS kunstwerken hebben gemaakt. 

Meer over de kunstenaars: www.bloklugthart.nlwww.reinierlagendijk.nlwww.ronaldawesterhuis.com

IMG 2324 3

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: