previous arrow
next arrow
Slider

Blog 7 - Behind the Scenes: Klarenbeek & Dros

Elke week in "Behind the Scenes" introduceren wij een kunstenaar van de S.E.A Art Tour.
Vandaag is het de beurt aan Eric Klarenbeek en Maartje Dros.

 

Eric Klarenbeek en Maartje Dros vormen sinds 2004 een duo, ze werken samen aan de ontwikkeling van materialen, en ontwerpen duurzame, sociale en site-specifieke producten. Zo maakte Eric eerder de Mycelium stoel in samenwering met Wageningen University. Een stoel gebaseerd op de groei van paddenstoelen, wat 5 jaar later leidde tot de oprichting van Krown, een bedrijf voor mycelium gebaseerde producten. 

De studio deed al verschillende lokale projecten waarbij een nieuw netwerk werd gevormd en het bedrijfsleven wordt gekoppeld aan bijvoorbeeld een ontwerper, expert, wetenschapper of andere fanatieke meedenker. Dit deden ze voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maar ook bij de ontwikkeling van biopolymeren uit lokale bronnen met de projecten 3D Bakery, AMS 'Circular Supply Chain for the City' en het Algae Lab in Luma in Frankrijk. 

Afgelopen oktober, tijdens de Dutch Design Week wonnen ze de Material Award, een stimuleringsprijs die Nederlandse ontwerpers aanmoedigt hun praktijk en onderzoek verder te brengen, wat ontzettend goed aansloot bij de samenwerking die net op touw was gezet: het project van S.E.A! 

Naast het werk dat ze doen met het team in Frankrijk willen ze verder met de partners in Nederland. En voor Maartje, geboren en getogen op Texel, is het ontzettend leuk om iets te mogen doen voor en op het eiland. De lijntjes zijn kort en de gemeenschap kun je gemakkelijker aanspreken. 

Tijdens S.E.A gaat het duo een samenwerking aan met het NIOZ, waarbij zeewier de grondstof vormt voor duurzame producten die ze tonen op een nieuw soort productie platform die getoond zal worden in Kaap Skil.

Meer weten over Klarenbeek & Dros, bezoek:
www.ericklarenbeek.com / www.maartjedros.nl / www.krown-design.com

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: