previous arrow
next arrow
Slider

Blog 5 - "Making Of" Biofilm van Wim van Egmond.

“ Mijn naam is Wim van Egmond en ik doe als kunstenaar mee aan S.E.A. Ik werk ik samen met 2 wetenschappers van het NIOZ, Michele Grego en Henk Bolhuis.  De samenwerking is heel prettig en we hebben al een aantal bijzondere resultaten. Ik wilde al lang iets doen met het onderwerp microbiële matten, dunne lagen van microben, een soort oerleven dat al het andere leven in de waddenzee mogelijk maakt. Heel belangrijk en vrijwel onbekend. Tegelijkertijd levert het wonderlijke bewegende aquarellen op. Zoals te zien op bevenstaande afbeelding.

Dit project was dus een buitenkans. We maken maanden durende time lapsen van stukjes wadbodem. Ik ben dan wel kunstenaar/fotograaf maar ik ontwikkel allerlei technieken om dingen te laten zien die je normaal niet kan zien. Zoals microscopisch leven en de donkere wereld in de bodem. Het zou best kunnen dat het ook vanuit wetenschappelijk oogpunt bijzondere resultaten oplevert. Zie hier een paar opstellingen:

 DSC5468

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: