previous arrow
next arrow
Slider

Blog 4 - Behind the Scenes: Joeri Bosma

Elke week in "Behind the Scenes" introduceren wij een kunstenaar van de S.E.A Art Tour.
Vandaag vertelt Joeri Bosma over zijn inspiratie voor zijn kunstwerk wat op de dijk bij Oudeschild komt te staan.
 
Ik ben Joeri Bosma, beeldend kunstenaar, fotograaf en Texelaar. Mijn hele jeugd heb ik doorgebracht op het eiland en vanaf mijn 17e ben ik begonnen de wereld om mij heen vast te leggen. Eerst met een serie zelfportretten en nu, 7 jaar later kom ik terug naar Texel om een nieuw werk te presenteren over hoe wij ons verhouden tot de zee.
 
Voor het project Science Encounters Art ben ik gekoppeld aan het schip Pelagia van het NIOZ. Deze zomer ben ik twee weken meegevaren van Texel naar de Azoren met een groep wetenschappers om over hun schouders mee te kijken hoe ze verschillende monsters verzamelen en analyseren. Wat speelt er allemaal onder de oppervlakte en wat heeft dat voor invloed op ons als mens? De zee is voor de meesten een mysterieuze, oneindige massa. Voor NIOZ is het onbekende juist een uitdaging om te ontrafelen en te ontdekken waar de gevaren en kansen voor de toekomst liggen.
 
 DSC0119
De fascinatie voor het ongrijpbare en onbekende is wat kunst en wetenschap met elkaar gemeen hebben. Met de feiten en het visuele hoop ik de horizon voor iedereen een stukje te verbreden. Mijn nieuwe kunstwerk voor S.E.A zal zich bevinden op de grens van natuur en cultuur. De locatie van mijn kunstwerk is op de dijk bij Oudeschild. 
 
 DSC0524
 
 
 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: