previous arrow
next arrow
Slider

Blog 10 - Behind the Scenes: Zoro Feigl

Elke week in "Behind the Scenes" introduceren wij een kunstenaar van de S.E.A Art Tour.
Vandaag vertelt Zoro Feigl over de inspiratie achter zijn kunstwerk wat tijdens de S.E.A Art Tour te zien is op de Waddendijk.
 
Ik ben Zoro Feigl en maak sculpturen en installaties die bewegen.
Mijn constant veranderende beelden ontstaan vaak uit ogenschijnlijk simpele principes.
 
Het eiland is omringd met natuurkracht die ik graag probeer te vertalen in nieuw werk. De zee en de lucht zijn enorm rijk aan verbeeldingskracht en energie die een prachtige inspiratie vormt om mee te gaan werken. Mijn plan is nog onderheven aan het water en de wind en is dus ook nog niet volledig uitgekristalliseerd.
 
Ik vind het bijzonder om samen te werken met wetenschappers van het NIOZ. De wetenschappers kijken vanuit een ander perspectief naar dezelfde materie. Ook zij proberen het te begrijpen en te bevragen en dat uiteindelijk inzichtelijk te maken. Wanneer je de grenzen van techniek en materiaal opzoekt is het onvermijdelijk dat je met de experts te maken krijgt en een goede samenwerking is dan ook heel belangrijk. Ik werk samen met wetenschapper Yvo Witte van het NIOZ. Yvo is behalve een onderzoeker ook een bouwer, dat maakt hem tot een interessante partner. Hij bekijkt de wereld niet alleen vanuit de theorie maar kent ook de praktische kant.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: