previous arrow
next arrow
Slider

Maria Koijck

Als wij zo doorgaan met het produceren van afval, zal moeder aarde dan uiteindelijk uit plastic bestaan in plaats van vruchtbare aarde? is de vraag die maria Koijck ruimtelijk vormgever bij Bas-Is atelier, sinds haar bezoekaan `Sierra Leone in 2009, achtervolgt.

“Ik heb daar nog nooit zoveel plastic troep gezien als op het strand van Freetown, het hele strand was bedekt met een laag plastic zooi van minstens een meter!”

Weer terug in Nederland maakte ze haar eerste beeld van afval, Petty de Zwaan, een zwaan van 5,5 bij 3 meter gevuld met 15.000 petflessen, verzameld samen met de buurtbewoners uit de Hoornse Meer wijk in Groningen. Petty was haar eerste communityartproject met afval.

Nu, 7 jaar later, doet ze dit soort communityart projecten over de hele wereld, maar ze maakt ook autonoom werk, van sloopafval of ook wel oud ijzer.

Haar motto is dat als je op een andere manier met afval omgaat, afval niet bestaat.

Als je afval aandacht geeft door het te sorteren op materiaal, schoonmaakt en naar de goede plek brengt, afval prachtig materiaal is, waar je hele mooie dingen mee kunt doen.

Vorige pagina
Partners: https://www.sea-texel.nl/wetenschappers/linda-ameral
Website: https://www.mariakoijck.com

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: