previous arrow
next arrow
Slider

Marcella Kuiper

Marcella Kuiper (Haarlem 1968) studeerde Videovormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze werkt met licht en reflectie. Haar site-specific installaties zijn videokunstwerken speciaal gemaakt voor een bepaalde ruimte. Marcella wil een verhaal vertellen binnen het kader van de ruimte, die ze transformeert naar haar realiteit. Het zijn verstilde kunstwerken, ingetogen, meditatief bijna. Je kunt je erin onderdompelen. 

Marcella probeert via haar werk te communiceren met de beschouwer. Het gaat om de uitwisseling en het aftasten van de ander. De projecties zijn van voorbijgaande aard, zodra het licht uitgaat blijft er niets over. Alles is vergankelijk, meent ze, zo ook haar installaties. “Mijn kunst evolueert, ik breek delen van mijn werk af en daar komt iets nieuws uit voort.” 

Marcella vindt het interessant om te kijken wat de invloed van wetenschap is op onze vrije wil en identiteit. Ruimtetijd, manipulatie met genen, algoritmes, robotica, het houdt haar bezig. Ze onderzoekt het en speelt ermee. Het zijn wetenschappelijke thema’s die ze in haar eigen beeldtaal weergeeft. 

Naast haar site- specific installaties maakt Marcella als camjo creatieve films voor verschillende opdrachtgevers met haar eigen filmproductie bedrijf CellaVie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: