previous arrow
next arrow
Slider
Driessen en Verstappen

Driessens en Verstappen

Het Amsterdamse kunstenaarsduo Erwin Driessens (1963 Wessem) en Maria Verstappen (1964 Someren) werkt samen sinds 1990. Na hun studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en de Rijksakademie te Amsterdam, ontwikkelden zij samen een veelzijdig oeuvre van software, machines en objecten. Ze streven naar een kunst waarbij spontane fenomenen systematisch worden opgewekt. Kunst die niet geheel wordt bepaald door de subjectieve keuzes van de mens maar in plaats daarvan, wordt gegenereerd door zelfstandig opererende processen. Naast het werken met natuurlijke generatieve processen, ontwikkelt het duo computerprogramma's voor kunstmatige groei- en evolutieprocessen. Een belangrijke inspiratiebron hierbij zijn de zelforganiserende processen in de ons omringende natuur: de complexiteit van allerlei fysische en chemische processen en het genetisch-evolutionaire systeem van het leven dat continu nieuwe en originele vormen voortbrengt.

Driessens & Verstappen namen deel aan tal van tentoonstellingen in Nederland en daarbuiten, o.a. Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, Centre Pompidou Parijs, IVAM Instituut Valencia, Kröller-Müller Museum Otterlo, Neue Pinakothek München, Les Abattoirs Toulouse, Eyebeam New York. Het duo geeft lezingen en presentaties op universiteiten, kunstacademies, festivals en conferenties, o.a. Siggraph Los Angeles, Sonic Acts Amsterdam, Second Iteration Melbourne. In 1999 en 2001 werd aan hun Tickle robotprojecten een eerste prijs toegekend door VIDA, een internationale competitie voor Art & Artificial Life. In 2013 ontvingen zij de Witteveen+Bos Kunst+Techniek-prijs voor hun gehele oeuvre. De kunstenaars worden vertegenwoordigd door DAM galerie in Berlijn.

Voor project S.E.A ontwerpen zij een kunstwerk genaamd "Pareidolia". Pareidolia is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Vorige pagina
Website: https://notnot.home.xs4all.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: