previous arrow
next arrow
Slider

Texelse Kunstenaars

Locatie kunstwerk: Museum Kaap Skil
Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild, Texel
Locatie nummer 11 (zie kaart)

Texelse Kunstenaars

In de zomer van 2018 hield wetenschapper dr. Furu Mienis een presentatie over haar onderzoek naar het functioneren van vaak kwetsbare ecosystemen in de diepzee zoals koudwaterkoraalriffen, sponsgronden en canyons. Het onderzoek van Mienis strekt zich uit over een gebied van onze planeet, waarover nog maar weinig bekend is en dat nauwelijks in kaart is gebracht: de diepzee. Toch zijn er plannen de diepzee te ontginnen. De bodem van het gebied dat een groot deel van onze planeet bestrijkt, is rijk aan grondstoffen, die onder meer worden gebruikt in smartphones, tablets, computers of in windmolens en zonnepanelen. Recente ontwikkelingen in deze diepzeemijnbouw baren wetenschappers zorgen vanwege de levensvatbaarheid van kwetsbare ecosystemen. 

Een groep van vijftien Texelse kunstenaars liet zich inspireren door het onderzoek van Furu en heeft vanuit hun eigen discipline met gebruik van verschillende materialen creaties gemaakt. Deze reflecties verbeelden de kwetsbaarheid van leven in de diepzee. Hun werk is van 1 juni t/m 31 augustus 2019 te zien in een groepstentoonstelling in Kaap Skil onder de naam Koraal leeft!

 

Image
Image

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail: